Tips goedkoop je rijbewijs halen

Tips goedkoop je rijbewijs halen

Tips goedkoop je rijbewijs te halen

Spreek je rijlessen overdag af

Een auto onder controle krijgen is met 6 á 8 lessen wel gelukt. Nadat je weet hoe je moet autorijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren. Vraag bij jou rijschool of er ook in het weekend gereden wordt. Probeer tijdens je rijopleiding zo vaak als mogelijk overdag te rijden. Overdag krijg je veel meer de kans om zo veel mogelijk verkeerssituaties te oefenen. Rijlessen in de avond zijn te eenvoudig, er is veel minder verkeer om mee te oefenen. Je haalt overdag meer uit je rijles, je hebt dus minder rijlessen nodig, bespaar geld en haal je rijbewijs goedkoop.

Rij twee rijlessen achter elkaar

Zorg dat je in blokuren je rijlessen rijdt in plaats van een enkele rijles. Tijdens een rijles moet je altijd iemand naar huis brengen en weer ophalen en ben je meer heen en weer aan het rijden dan dat je daadwerkelijk aan het lessen bent. Plan daarom samen met je rijinstructeur dubbele rijlessen. Zo leer je het meest en heb je minder rijlessen nodig en haal jij goedkoop je rijbewijs.

Les meerdere keren per week

Wanneer je leert autorijden is het in je voordeel om meerdere keren per week af te spreken. Als je slechts 1x in de week een rijles afspreekt, ben je meer dan de helft van je rijles tijd kwijt aan herhalen. Hierdoor blijft er veel minder tijd in je rijles over voor het aanleren van nieuwe dingen en heb je dus meer rijlessen nodig. Dit kan al snel heel wat rijlessen per rijopleiding schelen en haal jij goedkoop je rijbewijs.

Spreek met je rijschool af in het rijexamen gebied

Doe je er tijdens je rijles langer dan 20 minuten over om in het examengebied te komen, dan besteed je wel heel veel tijd aan heen en weer rijden. Het is dan een stuk goedkoper om centraal met je rijschool af te spreken in plaats van thuis ophalen. Met 20 minuten heen en 20 minuten terug, gebruik je de rijles als dure taxirit. Natuurlijk zit jij achter het stuur, maar het is steeds dezelfde weg en leer je niets nieuws. Het openbaar vervoer is een stuk goedkoper dan je rijles en heb je OV studentenkaart dan is het wel heel snel geld besparen goedkoop je rijbewijs halen.